Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Drankenspeciaal Peet
Damstraat 44
2265 AH LEIDSCHENDAM

Openingstijden

Ma: 12.00 uur - 18.00 uur
Di: 09.00 uur - 18.00uur
Wo: 09.00 uur - 18.00uur
Do: 09.00 uur - 18.00uur
Vr: 09.00 uur - 18.00uur
Za: 09.00 uur - 18.00uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaal Peet úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ventisquero Yelcho Carménère - Colchagua Valley, Chili

(0,0 / 5)
Ventisquero Yelcho Carménère - Colchagua Valley, Chili
In Chili zijn twee soorten wijnhuizen te vinden. Degene die zich al decennia met wijnbouw bezighouden en de nieuwe, recent opgezette, generatie. Viña Ventisquero behoort tot deze laatste categorie en produceert volgens de laatste technieken wijn door gebruik te maken van de modernste middelen.
Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.
Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een certificering door "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.
Inmiddels heeft Ventisquero wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven.
€ 7,99 € 5,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Chili
Druivensoort
Carménère
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
dieprode kleur met paarse schakeringen
Geur
in de neus zijn vooral zwarte bessen, rook, vanille en zwarte peper waar te nemen
Smaak
droog, 10 maanden houtlagering
Wijn-spijs
het kenmerkende pepertje van de Carménère maakt deze wijn perfect geschikt om te drinken bij kruidige, exotische gerechten.
Serveren
16 - 18 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review