Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Drankenspeciaal Peet
Damstraat 44
2265 AH LEIDSCHENDAM

Openingstijden

Ma: 12.00 uur - 18.00 uur
Di: 09.00 uur - 18.00uur
Wo: 09.00 uur - 18.00uur
Do: 09.00 uur - 18.00uur
Vr: 09.00 uur - 18.00uur
Za: 09.00 uur - 17.00uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaal Peet úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Proeverijen

Proeverijen

Het doel van Drankenspeciaalzaak Peet is dus mensen kennis te laten maken met en te laten Genieten van bijzondere dranken. Dat doen wij in onze huiskamer door middel van adviseren en proeven. Door het bijzondere Wine bij Glass serveersysteem hebben wij altijd minimaal 4 wijnen op de juiste temperatuur voor je klaar staan. Daarnaast staan er dus in onze Schatkelder zo`n 60 flessen whisky open waardoor wij je altijd met naar huis laten gaan met een fles die past bij jouw smaak. Uiteraard staan er ook andere dranken klaar om kennis mee te maken.

Daarnaast organiseren wij met regelmaat wijn en whiskyproeverijen. Deze vinden plaats in winkel of op een locatie die door jouw bepaald kan worden. Al onze proeverijen zijn laagdrempelig. Geen zware masterclasses maar gewoon gezellig onder elkaar praten over en genieten van mooie dranken.

Hieronder vind je diverse soorten proeverijen die wij organiseren. Uiteraard kunnen wij ook een proeverij op maat voor je regelen. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Whiskyproeverij: Ontdek whisky!

Deze whiskyproeverij is uitermate geschikt voor mensen die altijd al iets meer willen weten over het goddelijke vocht whisky. Ik neem je mee op reis door Schotland en vertel je waardoor ik dit land als tweede vaderland beschouw. In het kort vertel ik je hoe whisky gemaakt wordt en hoe het nou komt dat elke whisky anders smaakt. Ondertussen proef je een 4-tal whisky`s uit de 4 verschillende whiskyregio`s. Daarna proeven we een cask-strenght whisky en laat ik je kennis maken met een whisky van een onafhankelijke bottelaar. Na deze proeverij weet je welke whiskytype bij je past. Of niet.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 25,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Whiskyproeverij: Mijn Favorieten

Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Mijn probleem met whisky is dat ik vele favorieten heb. Graag wil ik je mijn favorieten delen en kennis met hen laten maken. Ik vertel waarom deze whisky`s, in mijn ogen, nou zo bijzonder zijn en door ze laten proeven hoop ik je te kunnen overtuigen. Je krijgt een 6-tal whisky`s te proeven en elke whisky word begeleid door een klein hapje.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 30,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Whiskyproeverij: Op Maat

Als je met een select groepje vrienden, familie of zakenrelaties een proeverij wilt organiseren dan kan je deze proeverij helemaal op maat samenstellen. Jij verzint het en ik maak een passende offerte voor je. Ga je voor een Rondje om de Wereld of ga je liever of de Gesloten Distilleerderijen. Aan jouw de keus. Natuurlijk kan je altijd even langskomen om in alle rust in de Schatkelder een proeverij op maat samen te stellen.

Wijnproeverij: Ontdek de Verschillen

Een wijn die bij je past uitzoeken, moeilijk? Niet meer als je de wijnproeverij Ontdek de Verschillen hebt bezocht. Op een eenvoudige manier vertel ik de hoe wijn wordt gemaakt en leg je uit waar die lekkere smaakjes nou toch vandaan komen. Ik laat je 4 witte en 4 rode wijn proeven. Elke wijn is gemaakt uit 1 druivensoort. Na de proeverij weet je welke druif, en dus welke wijn, het beste bij je past.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 25,00 per persoon. Je kan je inschrijven ( zie hiervoor de agenda ) of je kan met een eigen gezelschap, minimaal 6 personen, een proeverij bezoeken. Neem in dat geval contact met ons op om een afspraak te maken.

Wijnproeverij: Wie is de winnaar?

Deze proeverij is uitermate geschikt als je eens met vrienden, familie of zakenrelaties een gezellige informele wijnproeverij wilt bezoeken waar ontspannen hoog in het vaandel staat. Ik laat jullie een 8-tal wijnen proeven en aan het eind van de proeverij komt er een mysterie wijn op tafel. Degene die de wijn, aan de hand van zijn eigen aantekeningen, herkend mag zich de Wijnproef Kampioen van de avond noemen.

De proeverij duurt ongeveer 2 uur en kost € 30,00 per persoon. Uiteraard zullen sommige wijnen met kleine hapjes worden begeleid. Minimale deelnamen aan deze proeverij is 10 personen.

Locatie

Al de bovenstaande proeverijen vinden plaats in De Schatkelder in Leidschendam.