Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Drankenspeciaal Peet
Damstraat 44
2265 AH LEIDSCHENDAM

Openingstijden

Ma: 12.00 uur - 18.00 uur
Di: 09.00 uur - 18.00uur
Wo: 09.00 uur - 18.00uur
Do: 09.00 uur - 18.00uur
Vr: 09.00 uur - 18.00uur
Za: 09.00 uur - 17.00uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaal Peet úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Over ons en hoe het begon

Over ons en hoe het begon

Al ruim 22 jaar ben ik, als franchiser van Gall&Gall, de dorpsslijter Leidschendam. Begin 2020 moest ik de winkel gaan verbouwen naar de maatstaven van de Gall&Gall BV want anders zou het franchise contract niet worden verlengd. Tussen de gesprekken met Gall&Gall door ben ik mij ook gaan afvragen of ik de formule nog wel bij vond passen. Het antwoord was een duidelijke nee. De formule is prima voor hun eigen winkels maar ik kon mijn ei er niet meer in kwijt. Ik heb toen besloten om de winkel niet te gaan verbouwen en dat betekende dat Gall&Gall het franchise contact ontbond.

Dat ik in de drank zou blijven was een feit. Ik heb volgens de doctor meer drank door mijn aderen lopen dan bloed, dat zegt genoeg. Een nieuw ondernemingsplan werd geschreven en het eerste persbericht dat verstuurd werd dekte de hele lading; Gall&Gall Verbeek wordt Drankenspeciaalzaak Peet.

Als snel werd duidelijk dat ik op zoek moest gaan naar samenwerking. Zeker als ik mijn gasten op z`n tijd van voordelige dranken wilden voorzien. In de Topslijter vond ik direct een goede partner. Een mooi basis assortiment, eerlijke prijzen, prima gezamenlijke aanbiedingen en een duidelijke site en webshop. Daarnaast gaf het team van de Topslijter mij een “warm” gevoel. Eentje van; “we gaan het samen doen” en niet van “ zo gaat het gebeuren”. De handen waren dan ook snel geschud.

Daarnaast wilden ik iets anders neerzetten dan een “gewone” slijterij. Iets anders dan anders. Ik denk dat ik er in geslaagd ben. Mijn winkel is een ontmoetingsplaats geworden voor mensen die houden van mooie producten. Een Proeflokaal waar mensen kennis kunnen maken met en genieten van de lekkerste dranken. Al dan niet met een bijpassend hapje. Daarnaast verkoop ik geen doorsnee dranken maar producten die gemaakt zijn met passie, liefde en een verhaal hebben. En dat verhaal vertel ik je graag!

De winkel voelt nu als een huiskamer in plaats van een strakke slijterij. Vooral de 4 Proefvaten trekken de aandacht. Hierop staan altijd flessen op en open om kennis met ze te maken. Daarnaast bevindt zich onder de winkel De Schatkelder van Leidschendam. Hier staan vele bijzondere soorten whisky`s e die hun verhaal graag willen vertellen en ligt er een bijzonder assortiment wijnen die graag van eigenaar wisselen.

Wijn en Whisky, dat zijn de twee productgroepen waar ik mij het meest op richt. In 2015 is de zaak zelfs uitgeroepen als Whiskyspeciaalzaak van Nederland, een titel waar ik nu nog steeds trots op ben. Ik weet dat ik nooit de beste slijterij van Nederland zal gaan worden maar heb mij zelf wel als doel gesteld om heel Leidschendam-Voorburg te laten kennis maken en te laten genieten van de mooiste wijnen en whisky`s.

Hoe ik dat doel wil gaan bereiken is simpel. Elke maand schrijf ik een Nieuwsbrief met daarin Wijnnieuwtjes, nieuwe, in het assortiment opgenomen, wijnhuizen, data van wijnproeverijen en natuurlijk leuke aanbiedingen. Daarnaast werk ik zoveel als mogelijk samen met de Vers ondernemers in het Leidschendam Centrum. Op deze manier ontstaan er de lekkerste wijn en spijs combinatie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn “drank” activiteiten schrijf je dan nu gelijk in voor mijn Nieuwsbrief!

Genietze!
Peet